flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Таємне викрадення майна зафіксували відеокамери: Старосинявський суд виніс вирок обвинуваченій у двох крадіжках

21 квітня 2021, 14:55

Старосинявський районний суд визнав винуватою 48-річну жительку Летичева у крадіжці, поєднаній з проникненням у житло, та вчиненій повторно (частини 2,3 статті 185 Кримінального кодексу України) й призначив остаточне покарання у виді 3 років позбавлення волі, проте звільнив від його відбування з випробування на 1 рік іспитового строку. Протягом цього часу жінка повинна періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації й повідомляти його про зміну місця проживання, роботи або навчання.

За вироком, серед дня 21 травня минулого року в смт Летичів обвинувачена через незамкнені двері зайшла до будинку місцевих жителів, уважаючи, що їх немає вдома. У коридорі поклала до пакета жіночі кросівки й дві парасольки – й вийшла з подвір’я. Того ж дня викрадені речі вартістю 949 гривень продала знайомій за 50 гривень.

21 липня жінка скоїла ще одну крадіжку: у летичівському кафе взяла з полиці віскі й, поки ніхто не бачив, вийшла з приміщення, не розплатившись.

В обох випадках обвинувачену вдалося упізнати за відео з камер спостережень, встановлених на території помешкання потерпілих і в кафе.

У судовому засіданні свою вину обвинувачена визнала повністю, підтвердила, що відеокамери зафіксували саме її у момент злочинів. Про вчинене, каже, шкодує. Пообіцяла виправитися і вже добровільно пройшла курс лікування від алкогольної залежності.

Потерпілі завили, що претензій до жінки не мають, бо та повністю відшкодувала завдані збитки.

Дослідивши обставини кримінального провадження та оцінивши докази, суд дійшов висновку, що її вина в інкримінованих злочинах доведена.

При призначенні покарання суд, серед іншого, врахував, що обвинувачена вчинила нетяжкий і тяжкий злочини, раніше несудима, обставини, що пом’якшують покарання:щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданого збитку, відсутність обставин, які б обтяжували її покарання.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.