flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок жителю Старосинявщини, що купив посвідчення водія через інтернет

22 вересня 2023, 15:47

Старосинявський  районний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором, обвинуваченим та його захисником. Вироком суду визнав  винним його у підробленні посвідчення водія, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та у використанні завідомо підробленого документа (частини 3 й 4 статті 358 Кримінального кодексу України) й призначив остаточне покарання – у виді штрафу у розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень.

Як встановив суд, 33- річний житель Старосинявщини  у другій декаді листопада місяця 2021 року, більш точного часу в ході досудового розслідування встановити не виявилося можливим, переглядаючи соціальну мережу «Fасеbооk» за допомогою належного мобільного телефону марки «Samsung» моделі «А715F» виявив оголошення невстановленого користувача та за допомогою листування зв’язався із невстановленою на особою домовився із нею щодо виготовлення підробленого посвідчення тракториста-машиніста. Фальшиве водійське посвідчення обійшлося йому  в  6000 гривень.

24 травня 2023 року  він керував екскаватором марки «JСВ»  в одному із населених пунктів Старосинявщини, де його зупинили поліцейські. На їхню вимогу він надав для перевірки посвідчення водія. Як з’ясувалося, воно не відповідало бланкам встановленого зразка, які знаходяться в офіційному обігу на території України, тобто підроблене. 

Під час досудового розслідування прокурор та обвинувачений (за участю захисника) уклали угоду про визнання винуватості, узгодивши вид та міру покарання, й просили суд її затвердити.

Суд переконався, що угода відповідає вимогам закону й дійшов висновку про її затвердження: «У судовому засіданні не встановлено умов, передбачених ч. 7 ст. 474 КПК України, за наявності яких угода не підлягає затвердженню».

Засуджений штраф сплатив повністю добровільно.

Вирок набрав законної сили.