flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Судова медіація. Врегулювання спору за участю судді»: у ХАС відбувся тренінг для суддів

27 листопада 2023, 09:03

Про інтеграцію у судову систему країни медіації, процедуру медіаційних процесів та перспективу їх активізації в Україні йшлося у п’ятницю, 24 листопада, на тренінгу для суддів апеляційного й місцевих судів Хмельниччини «Судова медіація. Врегулювання спору за участю судді».

Тренери: Максим Ходаківський – суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська, викладач-тренер Національної школи суддів України, член правління GEMME Ukraine (Асоціації суддів з медіації) та Лариса Гретченко – адвокат, медіатор, лектор Вищої школи адвокатури НААУ, Голова Комітету НААУ з питань сімейного права.

Разом з тренерами учасники заходу розбиралися у питаннях правового регулювання медіації у національному законодавстві, процедурі й особливостях медіації в окремих видах спорів, аналізували співвідношення й відмінність інституту врегулювання спору за участі судді від медіації.

Окрему увагу приділили темі медіаційних навичок, які можуть підвищити ефективність роботи судді під час застосування інструментів медіації. За словами тренерів, у процесі знаходження індивідуальних рішень важливими є гнучкість та креативність, оскільки кожен випадок спору має унікальні аспекти та особливості.

Організатори тренінгу:  Громадський центр правосуддя у Хмельницькому (Ukrainian Coalition for Legal Aid) у співпраці з Хмельницьким апеляційним судом, Національною школою суддів України та Вищою школою адвокатури Національної асоціації адвокатів України за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Справедливість для всіх».

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду