flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги. Розширено перелік обставин, які обтяжують покарання.

31 січня 2018, 11:21

         12 січня 2018 року набули чинності зміни до статті 67 Кримінального кодексу України щодо обставин, які обтяжують покарання. Відповідні зміни внесено Законом  № 2227-VIII "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами".

         Зокрема, перелік обставин доповнено новим пунктом. Так, відтепер вчинення злочину щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах вважається обтяжувальною обставиною при призначенні покарання.

          Відповідно до змін, обтяжувальною обставиною тепер визнається вчинення злочину на ґрунті статевої приналежності та вчинення злочину щодо особи з інвалідністю або особи, яка перебуває в безпорадному стані, або особи, яка страждає на психічний розлад, зокрема на недоумство, має вади розумового розвитку, а також вчинення злочину у присутності дитини.